Zatvori Meni
Minimum za besplatnu dostavu je 2500 din.
Napomena: Ukoliko vaša lokacija nije u delu grada označenom na mapi, a želite dostavu kontaktirajte nas na 069 718 717
Besplatna dostava na području Beograda Uslovi Dostave
NARUČIVANJE TELEFONOM NA 069/718-717
NARUČIVANJE TELEFONOM NA 069/718-717

Nana

Nana je veoma aromatična (mirisna) biljka, posebno njen list, jer on sadrži najviše eteričnog ulja od čega uglavnom i potiče lekovitost i prijatan miris ove korisne biljke.

Osobe koje se malo kreću, naročito one čiji rad zahteva neprekidno sedenje, mirovanje, a pogotovo nepokretni bolesnici, kao i svi oni koji imaju razne tegobe sa varenjem, obavezno moraju piti čaj od nane umesto vode.

Greše oni koji nanu kuvaju, pogotovo ako to čine u nepoklopljenoj posudi. Na taj način, već posle nekoliko minuta sve ulje ispari, izgubi se, i takav čaj izgubi prijatni miris i nije lekovit. Glavni lekoviti sastojak nane je eterično ulje koje se nalazi na površini lista. Zato se nana ne sme kuvati, pa čak ni trljati, i mora se čuvati u hermetički zatvorenim vrećicama i kutijama, na hladnom i mračnom mestu. Tako se može čuvati i više godina, a da ne izgubi svoje lekovite sastojke.

Nana se upotrebljava kao blag i neškodljiv lek za smirenje, protiv gasova, nadimanja i grčeva, protiv problema sa varenjem. Čaj od nane svakodnevni je napitak u mnogim zemljama. Pije se u toku dana, a naročito uveče pre spavanja, da bi san bio mirniji. Nana ulazi u sastav čajeva za lečenje žuči. Daje se protiv lakših oblika dijareje, jer sadrži tanin.

Šifra proizvoda: 151 Kategorija:
Cena:

2.230,00 RSD/kg

Podeli sa prijateljima:
Korpa